Бил Гејтс ја навредил првата дама на Северна Кореја

 

Тамошните медиуми ваквиот гест сметаат дека не е пример за културните разлики меѓу Корејците и Американците туку само за непочитување. 

Во оваа земја постои голем респект кон хиреархијата па и секоја најмала провокација може да се означи како повреда на националната гордост. 

Биле објавени фотографии на кои Бил Гејтс се покажало дека знае да биде доста формален при поздравувањето со врвни државници. 

Нема сознанија како на острите критики од јужнокорејските медиуми реагира Бил Гејтс. Во Сеул, тој претстојуваше за да го промовира неговиот нов проект за развој на идната генерација нуклеарни реактори.

 

најчитано сега