Дајте ми пари ќе ви најдам работа во Германија - измама во Тетово

Тетовчанец си заработи кривична пријава поради измама.

Се работи за 39-годишниот Џ.З. од Тетовокој преку социјалната мрежа „facebook“, стапил во контакт со 20-годишната Ќ.Р. од Студеничани-скопско и со 30-годишниот М.З.(30) од Желино и со лажно прикажување им ветил дека ќе им обезбеди работа во Германија, по што се сретнал со истите и побарал да му дадат 120, односно 180 евра наводно да ги даде на лице, вработено во Амбасадата на Германија во Скопје.

 По ова, лицата не успеале да стапат во контакт со пријавениот и случаите ги пријавиле во полиција.

најчитано сега