ЕП не изгласа суспензија на БиХ од Советот на Европа

Европскиот парламент на денешната седница ги одби амандманите на Дорис Пак со кои се бараше суспензија на Босна и Херцеговина од Советот на Европа, суспензија на финансиската помош од ЕУ и ИПА фондовите и привремено да се стопира договорот за трговија меѓу БиХ и ЕУ.

Европските претставници ја предупредуваат БиХ веќе подолго време дека итно мора да ги усвои уставните измени и да ги одблокира државните институции.

 

најчитано сега