ФОТО: “Ван Хол“ го извезе првиот автобус направен во фабриката во Македонија

Македонија повторно стана извозник на автобуси. Белгиската компанија за производство на автобуси “Ван Хол“, го извезе првиот автобус направен во фабриката во Македонија, во индустриската зона Бунарџик.

Првите 300 автобуси кои ќе ги произведе компанијата се наменети за американскиот пазар.

 

14.10.2013 - 09:18
Фото: 
Курир

најчитано сега