Карпа паднала врз семејна куќа во Тетово

Тетовчанец си заработи кривична пријава поради предизвикување општа опасност.

Се работи за 22-годишниот Д.Ф. од Тетово кој минатиот месец во близина на Тетовското Кале при изведување на градежни работи, на земјиште сопственост на Д.Ф., поголема карпа паднала врз семејната куќа на 23-годишниот Д.С.  од Тетово.

Од карпата е срушен ѕид , а предизвикана е и поголема материјална штета.

најчитано сега