Меѓународно рангирање на универзитетите во Македонија

Денеска македонскиот министер за образование и наука, Спиро Ристовски,  ќе ги презентира методологијата и критериумите за рангирањето на универзитетите и факултетите во Македонија годинава.

Рангирањето ќе го спроведе Центарот за светска класа универзитети при Шангајскиот Џиао Тонг Универзитет.

ФОТО: Журнал 

најчитано сега