Меркел двојно попопуларна од нејзините ривали

Со тоа би ја добиле потребната бројка за формирање на влада. Ваквата анкета е спроведена од страна на институтот за истражување на јавното мислење Форс. Неполна пола година пред сојузните избори, моќните демохристијани и слаби либерали , по трет пат во анкетите покажуваат дека би можеле да продолжат со владеењето, додека опозиционерите на Социјалдемократската партија, чиј канцелариски кандидат е Пер штајнбрик и понатами не може да излезе од зоната на лоша популарност. 

За СПД би гласале 23 %,, за Зелените 14, додека за левицата 7%. 

 

 

 

најчитано сега