МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година


Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната 2023/2024 година. 

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:
• за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,
• за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,
• за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и
• за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

30.05.2024 - 13:06

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега