МЗ: Вакцинација во домашни услови- од понеделник почнува закажување

Министерството за здравство ја информира јавноста дека од понеделник граѓаните кои поради здравствени причини не се во можност да дојдат на вакцинален пункт за да примаат вакцина за Ковид 19, може да закажат вакцинирање во домашни услови.

Закажувањето е преку директно јавување во здравствените домови, а истото може да го направат и директно со пријавување на пунктовите за вакцинација. 

Во продолжение ви ги испраќаме контактите каде може да се закаже вакцинација со домашна посета: 

Здравствен дом  Берово – 077 865 827 закажување од 12 до 14 часот

Здравствен Дом  Битола -  075 263 886 закажување од 17 до 18 часот

Здравствен Дом  Валандово – 078 453 381 закажување од 11 до 13 часот; 

 Здравствен Дом Вевчани – 078 436 932 закажување од 13 до 14 часот

Здравствен Дом  Велес -  078 222 257 закажување од 13 до 14 часот;  

Здравствен Дом  Виница – 078 217 007 закажување од 13 до 14 часот; 

Здравствен Дом Гостивар – 071 769 009 закажување од 13 до 14 часот; 

Здравствен Дом Делчево – 076 487 611 закажување од 13 до 14 часот

Здравствен Дом Демир Хисар – 075 662 469 закажување од 13 до 14 часот

Здравствен дом Кичево - 075 613 451 закажување од 08 до 10 часот

Здравствен дом Кратово – 078 321 038 закажување од 08 до 14 часот

Здравствен дом Крива Паланка - 076 311 120 закажување од 09 до 11 часот

Здравствен дом Крушево – 078 315 487 закажување од 12 до 13 часот

Здравствен дом Куманово - 075 239 148 закажување од 08 до 13 часот

Здравствен дом Македонски Брод - 045 274 151 закажување од 10 до 15 часот;  

Здравствен дом Неготино – 072 270 402 закажување од 09 до 10 часот

Здравствен дом Охрид- 071 366 564 закажување  од 12 до 14 часот

Здравствен дом Пехчево – 071 229 354 закажување од 12 до 13 часот

Здравствен дом Прилеп – 078 313 625 закажување од 08 до 12 часот

Здравствен дом Пробиштип – 071 581 719 и 071 366 186 закажување  од 13 до 14 часот

Здравствен дом Радовиш – 070 357 770,078 319 452 закажување од 13 до 14:30 часот

Здравствен дом Ресен – 070 290 017 закажување од 12 до 14 часот

Здравствен дом Ростуше – 078 241 071 закажување од 09 до 13 часот

Здравствен дом Скопје – 02 3134 629 закажување од 12 до 14 часот

Здравствен дом Свети Николе - 075 402 365 закажување од 13 до 14:30 часот

Здравствен дом Струга - 077 665 590 , 076 243 403 закажување од 08 до 12 часот

Здравствен дом Струмица – 034 321-380 закажување од 09 до 13 часот

Здравствен дом Тетово – 078 330 185 закажување од 08 до 15 часот

 Здравствен дом Штип – 078 345 273  закажување од 08 до 15 часот

Здравствен дом Македонска Каменица – 075 228 526 закажување од 13 до 14 часот; 

Здравствен дом Гевгелија – 075 276 974 закажување од 10 до 12 часот; 

Здравствен дом Дебар – 077 978 903 закажување од 09 до 12 часот

Здравствен дом Кавадарци - 072 250 330, 076 218 169 закажување од 08 до 10 часот

Здравствен дом Кочани - 078 811 604 закажување од 13 до 14 часот

24.07.2021 - 10:34

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега