Научниците согласни: Еден витамин штити од Ковид-19
Го намалува ризикот од инфекции и последици од коронавирусот со кој што ширум светот заразени се над 33 милиони луѓе.
Витаминот Д може да го намали ризикот од инфекции и последици од Ковид-19, покажало новото истражување кое што било спроведено во САД.
Научниците ги повикуваат луѓето да го консумираат витаминот Д за да го намалат ризикот од компликации поради инфекцијата коронавирус, пренесува „Daily Mail“.
Витаминот Д може да го намали ризикот од инфекции и последици од Ковид 19.
Поради тоа научниците велат дека освен храната која што одговара за внесување на ваквиот витамин, препорачуваат на внесување на витаминот Д во нашето тело преку изложување на сончевите зраци, кои што низ кожата поттикнуваат да се создаде витаминот Д.
Тие велат дека доволно е само 10 до 15 минути дневно, да ги изложувате вашето лице и делови од телото на сончеви зраци за да се создаде потребната количина витамин Д.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа