Македонија е четврта најмалку задолжена европска држава

Република Македонија е четврта најмалку задолжена земја од земјите во Европа, пренесе Курир.

Најгласни во тврдењето дека Македонија е ниско задолжена земја беа најрелевантни институции кои ја придвижуваат глобалната економија, Светска банка и ММФ.

Според нив, Македонија е четврта по ред најмалку задолжена држава во Европа и е во групата земји кои се наоѓаат во зелената зона или кои имаат најниска задолженост.

ФОТО: Утрински

најчитано сега