Скопскиот дувачки квинтет вечерва пред њујоршката публика

 

Вечерва, Скопскиот дувачки квинтет ќе одржи концерт во Македонскиот културен центар во Њујорк, САД.

Пред њујоршката публика ќе бидат изведени дела од Хајдн, Фаркаш, Џамбазов, Бизе, Гершвин и Смокварски со познатото "Тешкото".

Настапот е целосно поддржан од страна на Министерството за култура на Република Македонија како проект од особен интетес за културата на Република Македонија.

ФОТО: Хитпортал

најчитано сега