Скопски легури Мајнинг ќе го добие договорот за концесија за Стогово

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе му го врачи договорот за концесија на минерална суровина - манган за локалитетот Стогово на концесионерот Скопски легури Мајнинг ДООЕЛ Скопје.

Локалитетот Стогово се наоѓа на територијата на општините Дебар, Кичево и Дебрца.

најчитано сега