11-те главни правила на детскиот уличен фудбал

1. Најдебелото дете секогаш се става на гол
2. Детето што има фудбал одлучува кој ќе игра, а кој не
3. Пенал се добива само ако фаулираното дете пцуе многу или изгуби многу крв
4. Утакмицата завршува кога сите ќе се уморат или пак некое дете е повикано од мајка му да пишува домашна
5. Ако тепачки појаката екипа губи, се игра „док не падне мрак„

Останатите правила прочитајте ги на блогот на Клизачи.

најчитано сега