Хемороидите се лекуваат! Без операција и без болка, за само 30 минути!


Со секоја хемороидна криза, секој човек кој го има овој проблем, знае дека освен болките и дискомфортот кои ќе мора да ги истрпи, за неколку дена ќе треба да го смени и својот дневен ритам – да не вози кола, да не јаде луто, да не пие вино или спортува додека помине кризата. А во случај во кој хемороидите се долгогодишна придружба”, списокот со ограничувања во исхраната и физички ограничувања е далеку подолг, а лекувањето далеку пократко.

„Многу често пациентите сметаат дека доколку нема изразена болка, тогаш не постои и причина за грижа, смета д-р. Христозов, проктолог во ОН КЛИНИК. Но, тоа не е правилниот пристап – хемороидите се само едно од многубројните заболувања на дебелото црево и доколку се дијагностицираат навреме и точно, лекувањето поминува брзо и без компликации. До 3-тиот стадиум на развој на хемороидите се применува неоперативна метода во амбулантни услови, без престој во болница. Чекањето и ограничувањето на секојдневните навики на исхрана и движење не се решение кое ќе ве спаси од хемороидите. Тие ќе продолжат да се развиваат, а во понапредна фаза има голем ризик од применување на оперативна интервенција.”

Всушност денес веќе не е потребно да се откажувате од омилените навики. Хемороидите се отстрануваат брзо, без операција и без болка во ОН КЛИНИК – водечки медицински центар во цел свет за амбулантно лекување на хемороиди и анални фисури. Клиниката располага со три филијали во Бугарија – во Софија, Бургас и Варна и уште над 140 во цел свет. Искуството во проктологијата, стекнато од нивните специјалисти за 14 години се мери со повеќе од 45 000 пациенти.

Безкрвната и неоперативна интервенција која ја применуваат во ОН КЛИНИК трае само 30 минути (време за кое се извршува видео дијагностика, проценка на состојбата и самата интервенција). Хемороидниот јазол се стега во својата основа со посебен латексен прстен. Пациентите се слободни да си одат веднаш по интервенцијата и можат да се вратат на секојдневните обврски. По не повеќе од 7-10 дена, хемороидите кои на тој начин се со сопрен крвоток, се сушат и паѓаат спонтано по време на дефекација. Така хемороидите исчезнуваат, а со нив и нерасположенијата кои го вознемируваат спокојството и секојдневието на пациентите.

Луѓето кои страдаат од хемороиди обично касно дознаваат дека постои безкрвна метода за моментално справување со нивниот проблем и поради тоа го одолговлекуваат неговото решавање, обидувајќи се да ги намалат болките со лекови или неколку дневна диета. Или едноставно ја игнорираат крвта на тоалетната хартија со надеж дека тоа нема да се повтори. Но, тоа секогаш се повторува, бидејќи хемороидите не изчезнуваат, туку преминуваат во следна фаза на развој и се почесто ќе потсетуваат за своето постоење.

Затоа не бидете пасивни и не чекајте хемороидите да поминат сами по себе“ бидејќи тоа нема како да се случи. Консултирајте се со квалификуван проктолог уште при првите симптоми и сомнеж за појава на хемороиди. Во цел свет ОН КЛИНИК е водечки медицински центар за остранување на хемороиди без операција и нивните специјалисти можат да помогнат брзо и без болка за справувањето со овој проблем.

 

КОНТАКТИ на ОН КЛИНИК Софија – 00 359 885 488 088 или онлајн на овој линк

 

 

 

Добивајте вести на Viber

01.03.2019 - 14:34

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега