Македонска судиска петорка ќе ја дели правдата на натпреварот Виган-Марибор

Македонски судии ќе судат на натпреварот од фудбалската Лига на Европа меѓу домашниот Виган и Марибор.

Главен судија ќе биде Александар Ставрев, а негови асистенити на покрај аут линијата ќе бидат: Марјан Кировски и Дејан Костадиновски, додека зад головите се делегирани Димитар Мечкаровски и Горан Спиркоски. 
Судија кај резервните клупи ќе биде Дејан Неделковски.

Македонија ќе има свој претставник и помеѓу контролорите кои ги делегира ФИФА и УЕФА, соопштуваат од ФФМ.

 Покрај домашниот состав на овој турнир ќе учестуваат уште: Украина, Естонија и Малта.

01.10.2013 - 15:25

најчитано сега