Италијанец неовластено продавал зелка во Македонија

 

Италијанец и уште едно лице од Македонија си заработија кривична пријава поради неовластена трговија.

Се работи за 49-годишниот Д.С. како и уште едно лице од Гевгелија кои без одобрение од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, на почетокот на јуни 2012 година неовластено продавале семе за зелка, кое согласно законските прописи е со ограничен промет.

најчитано сега