Се разгледува нова можност за продажба на ОХИС

Министерот за економија Ваљон Сарачини идната среда ќе се сретне со Синдикатот на ОХИС. 

- На наредната владина седница ќе биде разгледана нова можност за продавање на ОХИС. Очекувам во наредниот период да се подготви тендерската документација и да се најде инвеститор, истакна Сарачини, одговорајќи на новинарски прашања пред средбата со градоначалниците и бизнисмените од Северозапдна Македонија.

 - Не е лесно да разговарате со инвеститор и да го замолите да ги задржи на работа сите вработени особено во ОХИС каде што има вкупно 800 лица, посочи министерот.

ФОТО: Курир 

 

најчитано сега