Деловен појадок на бизнис заедницата со економскиот владин тим

Со традиционален деловен појадок за своите членки, денеска сојузот на стопански комори ќе се сретне со претставници на владата, а како што е најавено на исиот ќе се појават повеќе од 200 членки на ССК. Сите ќе имаат можност да дискутираат за значајни теми од економска природа, со цел да го подобрат секојдневното работење. 

Ќе бидат презентирани и резултатите од нивните предлози што ги спроведоа државните институции во секоја гранка од бизнис секторот.

Се очекува Комората да предложи нови мерки и барања за да се зголеми ликвидноста на компаниите и да се подобри деловното опкружување

најчитано сега