Осудена за непријателската пропаганда кон Бугарија од страна на Велика Британија

Бугарскиот амбасадор во Лондон Константин Димитров истакна дека неговата земја се спротиставува на создавањето на непријателска атмосфера, во британската јавност, од страна на партијата за независност на Обединетото краслтво/ 

Имено гласачите за време на локалните избори за општинските совети во Велика Британија биле заплашувани од напливот на имигранти од Бугарија и Романија кој што неминовно ќе влијае на домашниот пазар на трудор и врз социјалните бенифиции за британските државјани. 

 

најчитано сега