Сарачини во посета на Институтот за стандардизација

Министерот за економија Ваљон Сарачини денеска ќе го посети Институтот за стандардизација на Република Македонија (ИСРМ) и ќе оствари работна средба со директорот Љупчо Давчев.

Министерството за економија соопшти дека теми на средбата се придобивките од полноправно членство на ИСРМ во европските тела за стандардизација и економските бенефити за индустријата во Македонија од употреба на стандарди и сертификација

најчитано сега