Состојбата со откупот на пченицата денеска пред пратениците

Денеска во Собранието на Mакедонија седница ќе одржи Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство.

На дневен ред на седницата е информацијата за состојбата со откупот на пченицата за реколтата 2012/2013 година, како и Договорот за закуп на земјоделско земјиште склучен меѓу Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и ДПЗП Saxara Pure Eatables Corporation Limited Doooel, застапувано од Sukhbinder Singh Heer.

најчитано сега