Старец од Битола дома криел цел арсенал оружје

67-годишниот битолчанец И.К.( си заработи кривична за недозволено изработување, држење и тргување со оружје.

При извршен претрес во неговиот дом е пронајден цел арсеналоружје и тоа пиштол и рамка со пет куршуми, пневматска пушка, оптички нишан, нож-бајонет, шаржер за малокалибарска пушка, електричен пендрак, 162 куршуми кал.9 мм и 1.949 куршуми кал.22. 

Битолчанецот си заработи мерка притвор во траење од 30 дена.

најчитано сега