Торнадо и се заканува на Србија

Торнадо ќе ги погоди  Украина и Полска, а полека и се приближува и на Србија. Стабилизацијата на времето се очекува кон крајот на неделава.

Според метеоролошките податоци јак удар на ветер се очекува во Поска и Украина, а патува и кон Балканот. Ветрот може да го погоди северниот дел на Србија.

Инаку, во Србија и денес и утре се очекува невреме.

најчитано сега