Трезорист украл 60.000 евра од поштата во Прилеп

Се работи за трезористот Д.К. кај кого недостасувале околу 60.000 евра. Неофицијално, тој ја признал кражбата ослободувајќи ги колегите од одговорноста за вмешаност во неа.

Д.К. сам работел на проневерата во период од околу една и пол година

СПоред информациите на Дневник, трезористот парите од поштата ги трошел на обложувалници.

Повеќе на Дневник.мк

најчитано сега