Ви оди математика? - еве начин како да си заработите милионче

Банкарот Ендру Бил од Тексас нуди награда од милион долари за оној кој ќе го реши математичкиот проблем од 80-тите години од минатиот век.

Се работи за за Биловиот проблем за кој Ендру понудил награда од милион долари.

Со овој гест математичарот сака само да ги поттикне младите да ја сакаат математиката и да се занимаваат со неа.

ФОТО: Хитпортал

најчитано сега