ВИДЕО: Немири во Париз - анти геј популацијата во судир со полицијата

Протестантите фрлаа со предмети кои силите на редот кои пак одговорија со солзавец. Организаторите на протестот побараа од насобраните 3500 лица да се заминат со цел дека ваквите протести ќе бидат повторно организирам. Сепак голем дел од нив останаа на плоштадот на „Инвалидите“, а околу 100 лица масакрирани или со качулка на глава ги провоцираа припадниците на полицијата во близина на Парламентот. 

Судирите продолжија во близина на Министерството за надворешни работи, каде врз полицијата беа фрлани цигли, метални прачки и други предмети. Полициски командант бил удрес со цигла по глава и веднаш бил префрлен во болница. 

ФОТО: Курир

 

најчитано сега