Седница на Собраниската Комисија за здравство

 

Денеска Собраниската Комисија за здравство ќе го продолжи разгледувањето на амандманите за измените и дополнувањата на Законот за здравствената заштита, по скратена постапка.

Пратениците ќе дискутираат и за Законот за земање и пресадување делови од човечкото тело заради лекување и за Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за здравственото осигурување, во второ читање. 

најчитано сега