Две скопски штедилници останаа без лиценци за работа

Денеска Гувернерот на Народната банка на Република Македонија ги одзеде дозволите за основање и работење на две штедилници во Скопје заради нивната преобразба во финансиски друштва, без да се спроведе постапка на ликвидација.

Од Народната банка информираат дека станува збор за „Штедилница Баваг“ ДОО Скопје и на „Штедилница Младинец“ ДОО Скопје.

најчитано сега