ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не може ништо против фактот дека Македонија е четврта најниско задолжена земја во Европа

Колку и да настојува СДСМ не може ништо против фактот дека Македонија е четврта најниско задолжена земја во Европа.

          Она што најмногу изненадува е дека иако толку години беа на власт и работеа на ист принцип, сега се бунат против издавањето на државни хартии од вредност.

          Дополнително, вака функционираат сите светски економии, тоа е нормална пракса на буџетско работење. Нелогично е СДСМ да се буни против нешто што е нормално функционирање на една пазарна економија, бидејќи сите пазарни економии во светот така функционираат.

          Ова ни остава простор да се посомневаме дека целта на СДСМ е преку наметнување лажни информации во јавноста да го спречи редовното исплаќање на пензии, плати субвенции, испалата на обврски кон стопанството, капитални инвестиции...

          Кај СДСМ секогаш има позадина и секогаш е во интерес на ситно политичко поентирање, а секако не во интерес на граѓаните.         

Интегрален текст од реакција на ВМРО-ДПМНЕ.

02.10.2013 - 14:23

најчитано сега