Ставревски: Буџетот е во добра кондиција и навреме се вршат сите плаќања

Денеска министерот за финансии и вицепремиер Зоран Ставревски изјави дека буџетот во Македонија е во добра кондиција.

Навремено се вршат сите плаќања, нема заостанати обврски. Владата го исполнува она што го вети за стопанството, на нула е сведен износот на заостанати обврски и сите фирми навремено добиваат поврат на ДДВ, истакна денеска вицепремиерот Ставрески.

Исто така, Ставревски додаде дека Македонија добро се справува со предизвиците.

најчитано сега