Ставревски: Финансискиот сектор во Република Македонија е стабилен

Денеска министерот за економија Зоран Ставревски изјави дека финансискиот систем во државава е стабилен по завршувањето на денешниот трет состанок на претставниците на финансиските и супервизорските органи.

-  Три штедилници ќе се трансформираат во финансиски друштва, а досега со измените во Законот за трговски друштва досега на берзата котирале 90 трговски друштва, изјави Ставревски.

Тој заклучи дека е потребна координација помеѓу Народната банка и Министерството за финансии.

најчитано сега