Бизнис можностите на Македонија претставени во Астана

На компаниите учеснички на Eкономскиот форум во Астана претставени им се можностите на Република Македонија како поволна локација за бизнис, како за европскиот пазар, така и за пазарите во Блискиот Исток и азиските делови, изјави министерот за странски инвестиции Бил Павлески.

 

- Исто така влијанието на овој форум е огромно затоа што претставници од 130 земји ги презентираат нивните решенија што фактички би ја решиле финансиската криза и она што се дешава во глобалниот пазар, изјави Павлески.

ФОТО: Влада

 

најчитано сега