Пица мајсторите открија тајна - како пицата секогаш да ви испаѓа како во пицерија

Веруваме дека често правите поца дома, но таа никогаш не испаѓа како кога ја јадеме во пицерија.

Тајната на добрата пица не се крие во состојките, туку во еден трик.

Имено, рерна со температура до 400 степени на пицата во пицерија, но тоа скоро е невозможно да се постигне дома.

Затоа постои трик.

Парчиња камења гранит со димензии одговарачки на рерната ставете ги во рерна, загрејте ги, а потоа ставете го тестото да се пече. Пицата печете ја околу 10 до 15 минути.

 

 

 

 

Добивајте вести на Viber

27.02.2019 - 13:23

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега