На Богородица запленета виолина стара сто години

Вчера цариниците на граничниот премин Богородица заплениле виолина од Андреус Гварнери стара сто години.

Виолината била сокриена во автобус кој сообраќај на релација Белград-Атина. 

Виолината се обидел да ја прошверцува српски државјанин кој патувал со автобусот, а не поседувал никаков  документ. Србинот ја соктжрил виолината помеѓу претпоследното и последното седиште.

најчитано сега