Цел живот го сечкаме кромидот погрешно: Најпознатиот готвач откри феноменален трик кој ќе го обожавате

Не само што ни солзат очите додека го сечкаме овој зеленчук, туку и често е тешко да се исечка на мали парчиња.

Познатиот готвач Гордон Ремзи откри како правилно се сечка кромид и ќе сфатите дека овој метод е многу практичен. Тој советува задолжително да го задржите коренот на кромидот, барем додека го сечкате, бидејќи во спротивно ќе почне да испушта сокови, а токму тоа ќе измами солзи.

Притоа, важно е да користите остар и голем нож, а потоа да го преполовите кромидот.

Половината главица држете ја со два прсти, така што средниот ќе биде напред, Почнете да сечете вертикално, но не до корен, а потоа два пати исечете на средина. Погледнете на видеото:

 

 

 

 

Добивајте вести на Viber

17.12.2018 - 21:07

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега