Македонија и Косово ќе потпишат договор за туризам

 

Денеска министерот за економија Ваљон Сарачини ќе оствари средба со заменик претседателот на косовската Влада и министер за трговија и индустрија Мимоза Кусари-Лила.

По средбата, Сарачини и Кусари-Лила ќе потпишат договор за туризам меѓу двете влади и ќе ја посетат ТИРЗ Бунарџик.

најчитано сега