„МПЦ нема да прифати друго име освен Македонија“

Најмладиот член на светиот Архиерејски синод на МПЦ, владиката Јосиф Лешочки, во интервју за весникот Вечер, вели дека МПЦ нема да даде благослов за менување на уставното име на Македонија.

 - Во МПЦ, Синодот веќе има донесено став да не се остапува од уставното име, а тоа е Македонија, истакнал Владиката Јосиф.

Тој за Вечер вели дека абортус не треба да има, а истополовите бракови според него се производ на страсти и искривени вредности. 

ФОТО: Нова Македонија

најчитано сега