Вработени во Македонски Шуми ја оштетиле фирмата за 6.870.904 денари

55-годишниот А.Г. 55-годишниот Љ.М. 58-годишниот К.К. 50-годишниот П.Г. 43-годишниот З.Н. и 31-годишниот Ѓ.Т. вработени како референти во „Македонски Шуми“ Подружница „Беласица“ си ја злоупотребиле службената положба така што продале повеќе од над 9.000 кубни метри отпад од сеча на шума по цена двојно помала од предвидената со што и нанеле штета од 6.870.904 денари.

најчитано сега