Украдени сребрени монети од Народниот музеј во Велес

Во периодот од минатиот до овој месец бил ограбен „Народниот Музеј“ во Велес.

Непознат сторител влегол во музејот и успеал да земе две сребрени монети - Тетрадрахма од времето на Александар Македонски и една сребрена филигранска белегзија.

По грабежот сторителот веднаш го напуштил местотот на настанот.

Полицијата превзема мерки за негово пронаоѓање.

ФОТО: Кајгана

најчитано сега